CIOCOLATA DE CASA
Ingrediente: 500 g lapte praf MALITA sau RARAU
1 pachet cacao
200 g margarina (1 pachet)
1 kg zahar
1 esenta rom
1 vârf cutit sare
nuci (alune)
1 pahar apa
Se pun zahar si apa pe foc, se fierb, amestecând tot timpul (ca mierea de albine siropoasa).
Repede: lapte praf, cacao, se amesteca, apoi margarina, sare. La sfarsit rom.
Tava se unge cu margarina, se netezeste si se da la rece.
Se razuie 3 lamai si se pun cu 3 cani cu zahar. Se amesteca. Se bat 6 oua. Se adauga
miros, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet, 1/4 lingurita sare, 3 cani faina, 1/2
pachet margarina (topita, calduta), nuci taiate. Se amesteca bine. Se unge tava cu ulei si
faina. Se da la cuptor cam 1 ora. Se raceste.
Glazura: 1 1/2 pachet margarina, 3 linguri cacao, 12 linguri zahar, 12 linguri apa. Se fierb
1/4 ora. Se toarna peste compozitie. Se pune nuca deasupra.
CIOCOLATA DE CASA II
8oo g zahar
1/2 kg lapte praf
1oo g unt
cacao
nuca prajita -( taiata) masina
Se pune zaharul cu 1 pahar de apa si se leaga sirop. Se pune lapte cernut. Se amesteca, se
da la o parte. Se adauga untul. Se lasa 2-3 min. Se rastoarna in tava de la aragaz.